Cum sã profitãm de criza economicã mondialã

6c46

Am gãsit solutia pentru dezvoltarea economicã în mijlocul crizei mondiale!!! Nu urmeazã sã dau sfaturi pentru profitorii de rând… Nuuu, aceia se descurcã bine si singuri… Eu urmeazã sã dau sfaturi pentru dezvoltarea patriei, pentru a deveni o putere mondialã.

Dupã cum urmeazã, vã prezint ghidul utopic de a ajunge sã dominãm economia mondialã:

1) Acesta e momentul oportun sã ne facem brand de tzarã, si sã ne luãm ca slogan chestia zisã de Isãrescu (pare-mi-se): „România – tzara prea putin dezvoltatã ca sã fie afectatã de criza economicã mondialã„. Asa va sti toatã lumea despre cât de tari suntem noi fatã de SUA, Japonia, Germania si alte tãri care pânã nu demult se dãdeau mari cã sunt mai dezvoltate decât noi. (Eventual, dacã nu suntem destul de convingãtori, mai plãtim si vreo 2-3 televiziuni gen BBC sã facã vreo câteva documentare asa cum stiu doar ei despre România, cu filmãri prin satele de tigani)

2) Investim tot P.I.B.-ul în cazane de tuicã si în prune si ne punem pe fabricat alcool… Nu de alta, dar dacã suntem destepti si ne uitãm la ultimele crize economice mondiale, o sã ne dãm seama cã desi economia era la pãmânt, fabricile care produceau alcool o duceau cât de cât bine… Ba ca sã pãrem oameni responsabili si milosi la nivel social, borhotul produs de tara noastrã îl donãm la africani… cã ãia oricum mãnâncã orice, ce naiba, doar n-or face chiar ei figuri!

2.1) Facem un Augustfest (adicã un Oktoberfest cu tzuicã, în luna august), pe care-l promovãm la toate agentiile de turism si zicem cã locurile sunt limitate si se intrã doar pe bazã de invitatie… Si atunci sar toti bogãtashii lumii (ãia putini care au mai rãmas) sã-si arate statutul social si vin în România (acol’ unde n-ajunge oricine). Si se pun pe beut tzuicã, si fiind august îi bate soarele în cap… Astfel, pe lângã banii investiti în turism si în firmele locale, mai existã si sansa sã fie atât de betzi încât sã-i jefuiascã cineva, si astfel sã creascã situatia financiarã a clasei de jos…

3) Având în vedere cã multi dintre americani si-au pierdut sau urmeazã sã-si piardã slujbele, ne apucãm si aducem imigranti din SUA. Ca sã vinã cât mai multi, le zicem cã primii 10 000 primesc un cocktail din partea casei. Ajunsi în România, le spunem: „Ne pare rãu, populatia tãrii noastre este mult mai bine pregãtitã profesional decât voi, americanii… cã doar sper cã n-ati uitat cum importati voi tona de specialisti din tara noastrã„… si pe motivul ãsta îi plãtim mai rãu decât pe românii nostri, si-i punem la fabricat mãrgele pentru chinezi si indieni.

4) Propunem Rusiei ca pe perioada crizei economice mondiale, luând în considerare stabilitatea tãrii noastre mici si nedezvoltate, sã ne dea nouã tezaurul lor sã li-l pãstrãm pânã trece nãpasta (cã de nu oprim exporturile de tzuicã spre tzara lor)… Bineînteles, dupã ce trece criza, ne facem cã nu ne mai amintim cã ni l-au dat, si uite-asa ne îmbogãtim resursele…

5) Pentru a ajuta tãrile vecine aflate în dificultate, ca buni crestini ce suntem, le vom anexa României si le vom face colonii românesti pânã se terminã criza. Bineînteles, vom sustine muuultã vreme dupã ce situatia economicã s-a redresat, cã pericolul încã nu a trecut si cã este în continuare nevoie de interventia României în afacerile interne si în guvernãmântul coloniilor.

Acestea fiind zise, cred cã dacã am aplica acesti 5 pasi, tara noastrã ar cunoaste o evolutie economicã fãrã precedent. Rog pe aceastã cale Guvernul României sã nu-mi lase comment de multumire pe blog, ci sã mi-l trimitã direct pe mail, ca sã nu creadã lumea de pe blog cã vreau sã mã dau mare sau ceva…

P.S. Cei care vor functii de conducere în Guvern, Parlament si alte multinationale de genul, rog sã mã contacteze cât mai repede pe privat. Locurile sunt limitate!

Reclame

7 răspunsuri so far »

 1. 1

  jock said,

  iara ai fo in pub la bere?

 2. 2

  miss_deianeira said,

  buna asta!

  votez!

 3. 3

  Utopian said,

  @jock: blogul asta se trage de la nesomn:)

  @Miss D: Păi asa, ca doar impartzim ciolanul, ce dracu!:))

 4. 4

  Oanamaria said,

  io cred ca nesomnul se trage de la blog. :))

  mie nu-mi place politica, nu te votez, dar iti dau o bere. bun asa? :D

 5. 5

  Utopian said,

  Să înteleg că nu-ti place politica da’-ti place de mine?:D

  Ok, rămânem la bere. Si pentru că si mie-miplace de tine iti dau si eu o bere dupa aia, si iar tu, si iar eu, etc etc:D

 6. 6

  alinutza said,

  be our leader! poate asa o sa’mi permit si eu rate de masina si apartament….dc nu,poti sa dai si la mine o bere,alcoolul te ajuta sa depasesti orice criza:-)

 7. 7

  Utopian said,

  O să curgă bere de la robinet, pentru toată lumea! Pensionarii o să primească pensia în tuică, mamele care alăptează o să primească sarmale de la cooperativă si veternaii de război vor primi tigări gratuite din partea statului!!!

  Asta ca să nu puteti zice că nu mă pricep la politică:P


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: