Taxi driver

62a4

Mã mândream pânã nu demult cu faptul cã nu am întâlnit soferi de taxi ciudati. Contrar obiceiului meu de a da peste oameni mai mult sau mai putin dushi cu pluta, la taxi nu am pãtit-o niciodatã… Prietenele mele erau invitate la ceai la 5.30 dimineata de taximetristi grasi si cu mustatã, în timp ce eu ajungeam acasã fãrã evenimente… pânã astã-searã…

Astã searã era ultima searã de „shomerealã” a unei prietene, Rada, asa cã am iesit la un birting (am mai explicat termenul… e un soi de clubbing prin birturi) sã sãrbãtorim momentul. La 22.45 m-am pornit spre casã dupã ce cei de la masã au tras de mine sã mai rãmân (mã pornisem strategic la 22.30, prevãzând momentul).

Eram îmbrãcatã ceva mai fancy, în sensul în care nu avea ditamai fâshul pe mine, ci îmi luasem un pulover lung, de primãvarã, pentru a sãrbãtori lipsa zãpezii. Oricum, nu eram nicidecum indecent îmbrãcatã, aveam doar un sarafan scurt, fãrã decolteu, luat peste blugi.

M-am urcat în singurul taxi din statie. Cum m-am asezat, tipul (ceva tinerel smecher) a blocat usile. Nu am obiceiul sã stau de vorbã cu taximetristii, dar m-am gândit sã-i spun omului cã dupã prima curbã la dreapta este un pilon uitat în mijlocul drumului de cei ce lucreazã. Stând la stop, s-a întors spre mine cu tot corpul si a început sã mã întrebe pe unde sã o ia… uitându-se undeva spre o zonã mai jos de gât.

eu: – Mergeti pe unde credeti cã ajungeti mai repede, cã trebuie sã fiu acasã la 23.
el: – Dar cum de, domnisoarã?
eu: – Pãi, mama e paranoicã… E contabilã si mã santajeazã sentimental. În timpul sãptãmânii nu am voie sã ajung târziu acasã, cã altfel ea nu mai poate dormi. Si dacã nu mai poate dormi e obositã si greseste la lucru si va trebui sã plãteascã miliarde si miliarde din bugetul familiei din cauza mea.
el: – Ar trebui sã faceti ceva ca sã redresati situatia cu mama dumneavostrã….. (pauzã luuungã)….. Da’, domnisoarã, aveti prieten? (si masina încetineste previzibil, mergând cu viteza unui melc supãrat pe viatã, pe strada goalã)
eu: – Da, am prieten (mint intuitiv, întelegând brusc privirea lui subtilã de la început… Doamne, câtã inspiratie într-un singur rãspuns!!!). Si am si o grãmadã de prieteni pe care mama îi cunoaste. Dar asa e ea, paranoicã, si cât timp încã trãiesc din banii ei respect alegerile pe care le face si o înteleg.(încercând sã schimb subiectul înapoi la mama)
el: – Da’ mama dumneavoastrã îl urãste pe prietenul dumneavoastrã, nu-i asa? Cã cunosc eu mamele astea…
eu: – Mda…
el: – Da’ trebuie sã ai atâta libertate încât sã te poti fute cu cine vrei. Spune-i cã tu vrei sã te futi cu cine alegi tu… (deja se trecuse de la „dumneavoastrã” la „tu” si la chestii carnale, masina încetinea din ce în ce mai tare, desi mergea pe drumul cel bun)
eu: – Nu am probleme în viata personalã din cauza mamei. Mama e paranoicã dar întelegãtoare. Exagereazã uneori dar recunoaste asta. (încercând sã trec din nou la subiectul mama).
el: – Da, asa erau si ai mei… Eu nu am prietenã si locuiesc singur într-un apartament, aici, prin apropiere… (se întoarce din nou cu tot corpul spre mine, vrând sã continue…)
eu: – Când locuiesti singur e altceva… Nu mai depinzi de ei… Dar cât timp încã locuiesti cu ei în casã nu ai atât de multe optiuni (m-am bãgat eu repede peste el, întelegând unde bate si vãzând cã masina mai avea putin si stãtea pe loc). Prima la dreapta si chiar în capãt, unde e parcarea, vã rog, cã presupun cã ati încetinit pentru cã nu stiti pe unde s-o luati…(dupã cum se poate observa, în situatii de genul, tehnica mea subtilã e „fã pe proasta”… functioneazã în 90% din cazuri)

În sfârsit accelereazã îndeajuns încât peisajele din afara geamului meu sã se miste lenes si repetã obsesiv „Tu trebuie sã te poti fute cu cine vrei„. Ajunsã la destinatie, scot 100 000 si i-i înmânez:

el: -Vai, îmi pare rãu, nu am 50 000 rest! Trebuie sã mergem pânã la un magazin sã-i schimbãm… (întors în spate cu aceeasi privire îndreptatã spre o zonã de sub gât si cu un zâmbet larg pe fatã)
eu: – Stati cã poate am eu! (cãutând frenetic în ghiozdan, reusesc sã dau de o bancnotã de 50 pânã la urmã)… Poftim! La revedere, noapte bunã!(usuratã)
el: – Te pupãcesc! (galant)

A mai rãmas în fata scãrii putin dupã ce am intrat în casã. Nu am aprins lumina. Dupã 5 minute pe ceas petrecute în fata blocului, a plecat.

Reclame

23 răspunsuri so far »

 1. 1

  Zâna Carabină said,

  vez de ce trebe sa te conduc eu pana la usa?

 2. 2

  Cinderella said,

  eu i-am facut-o unuia care voia sa-mi ia vreo 330 de mii pe o cursa de maxim 100. n-a avut sa-mi dea rest si l-am pus sa ma duca pana la un magazin… in oras, unde trebuia sa ma intalnesc cu cineva, asta dupa ce am trecut pe-acasa sa ma schimb :D binenteles, n-a mai vazut nici un ban de la mine ca deh, nu era vina mea ca n-a avut rest, iar eu nu aveam timp sa merg pana unde ar fi vrut el sa schimbam banii

 3. 3

  Utopian said,

  Stii când ziceai tu că vrei sπ ajuti oamenii neajutorati? Ei bine, te angajez eu, să vii în fiecare seară cu mine cu taxi:D Primeshti?:P

 4. 4

  Utopian said,

  @Cinderella: Da, doar că la tine nu erau blocate usile!:((

 5. 5

  Cinderella said,

  mai am una! unu’ voia sa ma dea jos din taxi odata, pe motiv ca-l bruiez la volan (ii faceam scandal ca a luat-o pe un drum mai lung) initial ma cam speriase, dar nu era sa-i dau satisfactie (hi hi) si l-am amenintat ca daca nu porneste masina instantaneu il reclam la protectia consumatorului (nici nu stiu, se poate face asta?)

 6. 6

  Utopian said,

  Hahaha… Nu stiu dacă se poate… Că poate scrie în codul muncii sau în regulamentul interior al taximetristilor că au voie să dea jos oamenii care-i bruiază la volan pentru că au luat-o pe alt drum.. Si atunci nu mai ai ce face la Protectia Consumatorului ;))

 7. 7

  splendorA said,

  doar un alt plange-pizda :)

 8. 8

  Utopian said,

  =)) [ sãracu! :| ] =))

 9. 9

  jock said,

  mie mi-a spus un taximetrist pe la vreo patru dimineata cand veneam de la o gajica, in cluj acu nu stiu cati ani: ma! copkile! daca dai de vreuna asa mai urata, fute-o ma si pa aia, ca sa bucura si ea saraca, ca o fute oricine!

  ce zici?

 10. 10

  Oanamaria said,

  iooooi! da’ nu stiu cum ai avut atata sange rece! eu cred ca ma crizam..Intram in panica si nu mai stiam ce sa fac…Am patit-o si eu de cateva ori. Dar inainte eram fraiera si ma mai si asezam pe locul de langa taximetrist, ca sa nu zica, Doamne fereste, ca ii banuiesc de intentii rele :))
  Si unu’ nu mi-a luat bani pe cursa si apoi a vrut sa ma sarute. Am zbughit-o ca un iepure disperat, noroc ca nu erau blocate usile :D Si asta tot striga dupa mine: Biiiineee,iarta-maaaa, scuzeeee! Nu vrei sa-ti dau un numar de telefooooon?? :))))

 11. 11

  Utopian said,

  @jock: ăla era întelept, al meu era prost ;))

  @Oana: hihi… eu mă pun mereu pe scaunul din spate, desi până acum n-am avut probleme. Îti dai seama că si mie îmi bătea inima tare de tot, dar m-am gândit că dacă intru eu în panică si fac crize intră si el în panică si face crize si n-am vrut să risc:)

 12. 12

  Utopian said,

  P.S. Si ai vrut să-ti dea un număr de telefooooon?:))))

 13. 13

  PhenoBarbieDoll said,

  intotdeauna ma urc si eu in spate. in locul tau dadeam telefon la firma de taxuri si faceam plangere. eventual, inca din timpul cursei.

 14. 14

  Utopian said,

  Da, doar că nu stiam ce firmă e, că nu mă uitasem… Si am fost asa usurată când am coborât încât nu m-am uitat nici la număr…

  În plus, plângere că ce? Că condus încet? Că mi s-a confesat că nu are prietenă? Că mi-a dat sfaturi despre mama?… Nu prea ai ce face…

 15. 15

  Loki said,

  despre taximestristi am si eu pareri.Mi-a povestit o fata ce a fost blocata in masina si pana cand nu a amentintat ca striga nu i-a dat drumu!cretini

 16. 16

  Utopian said,

  Poate aia era conventia firmei de taxi… Taxi pentru clienti dornici de adrenalina… You have got to read the fine print… always!:))

 17. 17

  eu aka me said,

  c tare e splendorA! i wow u

 18. 18

  PhenoBarbieDoll said,

  plangere pt hartuire sexuala, conversatii inappropriate cu clientii, limbaj inadecvat, condus incet, blocat usile, etc, plus amentintare ca faci plangere si la politie

 19. 19

  Utopian said,

  Păi, a condus încet pentru… hmmm… pentru a evita orice accident, că era drumul nu stiu cum.

  A blocat usile pentru că… pentru că a mai pătit să-i coboare clientii înainte să-i plătească.

  Plus că nu am nici o dovadă că as fi purtat respectiva conversatie cu el… poate sunt vreo fostă prietenă care vrea să se răzbune.

 20. 20

  Buburuza melancolica said,

  Io am patit-o frumos cu un nene taximetrist. M-am suit in taxi in spate (mereu merg in spate), se intoarce catre mine, imi zambeste gales, ma intreaba de ce vreau sa merg la spital si daca imi place orasul si de-abia apoi porneste masina. Pe drum intreaba: am prieten? unde stau, unde lucrez, daca nu stiu vreo fata doritoare de maritis, daca nu vreau sa ma marit chiar eu.. ca el e baiat bun, simtitor, are casa, are si masina, castiga bine, are numai 35 de ani, dar, uite, are toti dintii, si i-a pus anul trecut dupa ce s-a despartit de fosta.. o mincinoasa, il pacalea ca se marita si a fugit in Italia. Dar sigur nu-l vreau eu? nu-i dau un nr de telefon? ca uite are casa, are si masina….
  Am ajuns la destinatie cu capul calendar. Dar macar mi=a dat tot restul :D

 21. 21

  Utopian said,

  hihi… Mi-ai dat o idee: îmi deschid firmă de taxi pe care o numesc TAXI MATRIMONIAL, unde adun toti taximetristii ăstia disperati si dau anunt în ziar că toti taximetristii de la firma mea sunt single si în căutare de relatii…

  O să se înghesuie bineînteles toate domnisoarele single si în căutare de relatii să meargă cu taxiurile astea si să vadă „oferta”, o să se înghesuie si taximetristii si eu o să devin rich and famous pentru că am scăpat orasele de obsedati, si o să fiu chemată la nunti de nănashă de oamenii care s-au întâlnit prin firma mea.

  Am atâtea idei prin care as putea deveni rich and famous încât nu-mi dau seama cum de nu sunt deja:))

 22. 22

  the qwizzard said,

  Well, nu stiu ce sa zic, mie nu mi-au facut niciodata avansuri taximetristii asa ca nu te cred…;)))))

 23. 23

  Utopian said,

  Păi poate ar trebui să te îngrijesti mai mult, să te machiezi, să te duci la shopping, să-ti faci manichiura si să treci pe la coafor… poate functioneaza:P


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: