Complete idiot’s guide to riding the bus

7c79

Dacã tot am început seria de „Complete idiot’s guide to…”, azi o s-o continui cu „Complete idiot’s guide to riding the bus”, din colectia „Aventuri Urbane” (disponibilã acum si în orasul tãu).

Ok, sã vorbim despre ce sã NU faci pe autobus/tramvai/troleu (de metrou nu zic nimic, pentru cã sunt certatã cu el):

1) Cum se face cã unii oameni desi au telefon mobil cu camerã foto, bluetooth, infrarosu, internet, 3G, ecran LCD, microunde, termometru si alte cele (la fel ca bricegele cu desfãcãtor de vin, de conserve, unghierã etc), nu au CǍSTI?!
Dacã esti fericitul posesor al unui telefon de tzâshpe milioane, nu ar fi normal sã-ti permiti si o pereche de cãsti cu vreo 300 000 (ROL)? Nu conteazã ce asculti la ele, house, rock, manele… Ideea e cã nu face parte din pasiunile mele cotidiene(si din câte mi-am dat seama nici din ale altor consãteni de-ai mei) sã aud chestii de genul „You fucking me makes me bilingual” pe autobus în timp ce eu mã gândesc la probleme existentiale gen „Ce scriu pentru concursul de creatie în publicitate?”

2) Dacã tot vrei sã te urci în autobus, ce-ar fi sã-ti pui sandwichul cu muuuultã maionezã într-o pungã? Mai ales dacã stai în picioare într-un loc înghesuit… Nu-mi face plãcere sã cobor din autobus arãtând de parcã tocmai i-am fãcut sex oral bãtrânelului de lângã mine.

3) Si dacã tot suntem la categoria chestiilor pe care nu vreau sã le am pe mine, cât de imposibil ar fi sã-ti arunci guma înainte sã te urci în autobus sau s-o pui într-un servetel, în loc sã faci românescul „lipit de scaun, cât timp nu te vede nimeni”? Înteleg cã e tare palpitant sã trãiesti cu adrenalina faptului cã poate te vede cineva lipind-o si îti face observatie… înteleg si faptul cã nu vrei sã tii o chestie semi-gelatinoasã în mânã pânã când cobori, dar întelege si tu cã nici celor din jur nu le place sã poarte respectiva trebusoarã lipitã de haine pentru tot restul vietii…

4) Dacã tot vrei sã te asezi, aseazã-te pe scaunul de lângã geam dacã e liber, si nu pe cel dinspre culoar (asta e dedicatie pentru jock ). Altfel o sã ocupi 2 locuri degeaba, pentru cã lumea care stã în picioare va avea mult prea multe plase, sacoshe, ghiozdane, etc pentru a încerca mãcar sã se înghesuie prin spatiul mic dintre scaunul tãu si scaunul din fatzã. Dacã totusi îsi face cineva curaj sã se înghesuie, politicos ar fi sã-ti tragi picioarele pentru a-i face loc, si nu sã stai pasiv si visãtor uitându-te la om cum se chinuie.

5) Respect decizia primãriei de a acorda abonamente gratuite bãtrânilor pe liniile de transport în comun. Mi se pare un gest frumos. Cu toate astea, nu mi se pare un gest frumos ca, bãtrân fiind, si pensionar pe deasupra (adica ai timp liber destul) sã te pornesti de acasã la ora de vârf (7-10 si 14-18 ), doar pentru a fi primul om care ajunge în piatã. Ba mai mult, dacã tot practici acest sport extrem, nu înteleg cum poti avea pretentia de a ti se si oferi locul în aglomeratia din autobus. De ce mereu cea mai bunã pâine, cele mai ieftine murãturi etc. sunt tocmai în capãtul opus al orasului?!

6) Cã tot ajunserãm la bunele maniere, cum ar fi dacã ai astepta ca lumea sã coboare înainte sã te trântesti cu toatã fortza ta animalicã în autobus? Sau, dacã esti în autobus, cum ar fi sã te tragi/ cobori pentru a lãsa oamenii sã coboare si sã nu te priponesti ca o dihanie în usã, asteptând ca lumea sã treacã pe lângã personalitatea ta firavã? Si dacã tot te încãpãtânezi sã te tii de usã cu dintii în timp ce altii se freacã de tine încercând sã coboare, nu te arãta jignit(ã)!

7) Ce-ar fi sã nu te urci beat în autobus, adormind lãtzit pe 2 scaune sau… pe mine? Ce-ar fi, în betia ta, sã nu distrugi bunul public scriind pe scaun AGLAE+PAMFIL=CASA DE PIATRA, sau flegmând flegmatic pe geam (asta chiar s-a întâmplat, si când spun PE geam, i mean that literarry, nu în sensul cã a scos capul pe geam).

8) Stii pancarta cu „Loc pentru plimbat patrupede”? Ei, aia e acolo ca sã îti plimbi câinele în locul acela special amenajat… Ai vãzut vreo pancartã de genul în autobus? Nu?! Stii de ce? Pentru cã autobusul este pentru PLIMBAT OAMENI, nu câini, pisici sau alte lighioane! Nu mã întelegeti gresit, iubesc animalele, doar cã le iubesc ceva mai putin atunci când rod tandru din pulpa mea (desi sunt asiguratã cã „E vaccinat, stati linistitã!”) sau când, dupã ploaie, un ghem pãros si ud se freacã de pantalonii mei proaspãt spãlati (pe drumul meu spre a vorbi cu directorul firmei X pentru a oferi o sponsorizre copiilor cu handicap).

9) Probabil una din cele mai importante probleme ale spiritului civic: dacã vezi o „fãrãdelege”, implicã-te! Acest ultim punct e dedicat idiotului care, dupã ce s-au închis usile autobusului, m-a bãtut pe spate si mi-a zis „domnisoarã, domnul care tocmai a coborât v-a furat telefonul din ghiozdan”. S-o fi gândit cã probabil voi fi mai linistitã sufleteste dacã stiu cã oricum nu mai am ce face. Mai urma sã-mi zicã un „Asa a dat Domnul” si chiar atingea punctul în care nu mai stiam dacã sã râd sau sã plâng…

În speranta respectãrii celor 9 puncte de mai sus, vã doresc sã întâlniti soferi de treabã care nu iau curbe bruste în ideea de „senzatii tari, neasteptate”, astfel încât rezultatul final sã fie unul la fel ca cel din imaginea de mai sus: un autobus fericit

Multumesc anticipat.

Reclame

18 răspunsuri so far »

 1. 1

  jock said,

  deci! mie in locul de la geam nu imi intra picioarele! daca stau la margine imi pun un picior si catre culoar! no! nu o fac ca is prost crescut! dic cerbu!
  daca fac o cursa scurta ma pun la geam, ca pot sta cu genunchii-n barbie zece minute! dar daca fac o cursa de tzaspe ore NU, un NU hotarat!
  intelegi gajico?

 2. 2

  Utopian said,

  nu, nu că la tine e de înteles că esti bodyguard de fel:P explicam doar de ce nu s-a pus nici o fotomodeală sau Giovană lângă tine:)

 3. 3

  [idiot] said,

  cata URA dom’le… ;)

 4. 4

  Utopian said,

  da, dom’le… sunt unii oameni(ce-i drept, putini), care îti strică ziua înainte s-o începi… pe autobus

 5. 5

  jock said,

  pe vremuri de mult apuse, era un delciu ss facem partzuri pe 35! mai ales cand era dubuit cuoameni la amiaz! si de urca calea turzii ca un melc! atunci sa vezi nesimtire!

 6. 6

  Oanamaria said,

  uaaaai, jockule, cred ca m-as fi uitat cu o ura la gasca ta, de eram acolo, aglomerata si supraincalzita…! aiiaiaiaaaai! si m-as fi gandit: futu-i! uite la huliganii astia! is multi si rai, si nu ma pot lua de ei, goddam! da ce le-as mai faceeee! :))

 7. 7

  Oanamaria said,

  uite, andrea mica si draguta, ea nu face nici un lucru rau pe autobuz. :*
  eu cred ca am calcat una din reguli, tot aia cu scaunul de la geam…:D cred ca pe aia o face toata lumea, din cauza ca te temi ca se va aseza langa tine vreun om maaaare, cu multe sacoooose, si ca te va bloca definitiv, cand vei dori sa cobori..:) sau cel putin eu de asta o incalc pe aia..

 8. 8

  jock said,

  acuma eu sunt educat si cedez locul doamnelor in varsta!

 9. 9

  Blanche Fleur said,

  Pai, in tg mures nu te lasa cu patrupedul in bus, asta o spune o posesoare de patruped. Si nici nu-i bine.Cu babele e de groaza, mai ales cand merg doar o statie.Si ar mai fi…multe. Dar traim in Romania…

 10. 10

  Utopian said,

  @jock: urât, urât… mă tot întreb cum ar fi arătat blog-ul tău acu 10 ani:)

  @Oana: >:D< Si da, greseala cu scaunul e si cea mai putin gravă dintre toate, pentru că are foarte multe exceptii(cat de tare te grabesti, cat de obosit esti, daca ai sau nu febra musculara, daca esti bodyguard si mergi la sala:P)

  @didi: Bine ai venit:) Ce-i drept, probabil nici în Cluj nu e voie cu patrupede în autobus… dar nah… cine suntem noi să respectăm reguli? Astept ziua în care cineva-si va aprinde o tigară în troleu, pentru că „Nu scrie nicăieri că n-am voie!”

 11. 11

  jock said,

  cum? ce vrei sa spui?

  probabil era plin de fae antisistem, rokareli, cat am beut in pub aseara, daca sa luam sau nu steroizi, daca o fo buna ceie de asara, etc!

  ;)

 12. 12

  Utopian said,

  Hihi… asa mă gândeam si eu:) De prietenii tăi de pe vremea aia ce s-a ales?

  Voi dati în mine cu pietre dar eu arunc în voi cu flori ;))

 13. 13

  jock said,

  is ingineri toti! unul chiar si-a dat doctoratul la o univrsitate din state!
  omini buni!

 14. 14

  Utopian said,

  foioioi, huligan îl fac pe Sculer:P

 15. 15

  Zâna Carabină said,

  Pt. Didi: in Tg Mures e PLIN de hoti pe autobuz. Orice grupuletz suspect care tine pe mana o geaca e de ocolit. Uneori sunt mai multi hotzi decat pasageri. O data i-au taiat ghiozdanul langa mine unei gagici ziua pe la 2. Evita 23-ul, 4-le, 14-le si 20-ul. Sau evita-le pe toate si meri cu maxitaxi! E plin de hoţi pe autobuze.

 16. 16

  Utopian said,

  Andre, pls zi-mi că tu ai făcut ceva atunci când i-au tăiat tipei geanta… Măcar un comentariu, o remarcă, ceva?

 17. 17

  Zâna Carabină said,

  o fost penal
  nu am observat cand o taiat geanta, am vazut niste tzagani fugind afara ca salbatecii si tipa urland dupa ei ca „va omor io, uite asa nia va pun pistolu la cap si va impusc!”

 18. 18

  Utopian said,

  aaaa… bine, noah, esti iertată de data asta >:D<


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: