Teoria evolutzionistã

42c2

Citeam acum într-o zi o chestie care mi s-a pãrut tare distractivã, once I thought it out:
,,Dacã creierul omului ar fi atât de simplu încât l-am putea întelege, atunci am fi atât de stupizi, încât nu l-am mai întelege„.

Prin urmare, trebuie sã încetãm sã încercãm sã întelegem specia umanã, pentru cã orice am face, n-o sã reusim. Mi-am dat seama cât de adevãrat este asta atunci când am descoperit sãptãmâna asta 2 site-uri: site-ul premiilor IgNobel (un fel de Zmeura de Aur a premiului Nobel) si site-ul premiilor Darwin.

O sã încep cu Premiile IgNobel (http://www.ignobel.com/ig/ig-pastwinners.html), care premiazã toate cercetãrile inutile desfãsurate în lume. De exemplu, în 2006:

 • la categoria Ornitologie a câstigat un american care a cercetat si explicat de ce ciocãnitorile nu au dureri de cap (hmmm… si eu, care credeam cã asta va rãmâne una dintre marile probleme filosofice ale omenirii…)
 • la categoria Acusticã au câstigat niste cercetãtori care au investigat motivul pentru care umanitatea urãste sunetul scos de unghii atunci când zgârie tabla (ok, dupã cercetarea asta chiar vor rãmâne foarte multi filosofi fãrã loc de muncã, va creste rata shomajului si se va duce lumea de râpã… pregãtiti-vã, sfârsitul e aproape!!!)
 • la categoria Matematicã au câstigat 2 australieni care au calculat numãrul de fotografii ce trebuie fãcute astfel încât sã te (aproape) asiguri cã nimeni dintr-o fotografie de grup nu va avea ochii închisi în pozã (asta e simplu: ¾[¼(п²)*½(v³)]… asa stiati si voi formula sau am uitat pe undeva un radical?)
 • la categoria Medicinã a câstigat un grup de cercetãtori care au ajuns la concluzia cã sughitzul poate fi oprit printr-un masaj rectal cu degetul (Acest medicament se elibereaza fãrã prescriptie medicalã. Dacã apar manifestari neplãcute adresati-vã medicului sau farmacistului.)
 • la categoria Fizicã au câstigat 2 francezi care au analizat motivul pentru care, atunci când indoi spaghetele, ele se rup deseori în mai mult de 2 bucãti. (al dracu’ italienii ãstia!)
 • la categoria Chimie a câstigat un grup de 3 tineri cercetãtori spanioli, care s-au avântat în cercetarea vitezei propagãrii sunetului printr-o bucatã de brânzã Cheddar si modul în care aceastã vitezã e afectatã de temperaturã. (chiar mã gândeam într-o zi la cât de repede s-ar propaga sunetul prin casã, dacã as avea peretzi de brânzã)
 • la categoria Biologie au câstigat 2 cercetãtori care au demonstrat cã femela din specia tântarului care transmite malaria este atrasã de mirosul brânzei Limburger la fel de tare pe cât e atrasã de mirosul de picioare umane (ok, now I’m panicking!!!)

Site-ul cu premiile Darwin oferã premii tuturor celor care, prin moartea lor (necauzatã de altii), au contribuit la evolutia umanitãtii ca specie (moartea celor prosti contribuie la pãstrarea genelor ,,bune”). Si acest site (www.darwinawards.com ) te ajutã sã întelegi cât de complexã e firea umanã:

 • La 19 martie 2005, dupã o noapte întreagã de bãut, un tânãr si-a dat seama cã din apartament îi lipsea o sticlã de bãuturã. Automat, a presupus cã aceasta i-a fost furatã de vecin si a început sã punã la cale un plan de rãzbunare: a intrat în baie si s-a înjunghiat o datã în piept cu un cutit, apoi, dându-si seama cã acea ranã nu e destul de convingãtoare, s-a înjunghiat o a doua oarã, apoi a sunat la salvare spunând cã a fost înjunghiat de vecin. În momentul în care salvarea a ajuns acolo, tânãrul zãcea mort. Vecinul nu a fost condamnat, deoarece a avut martori cã nu-si pãrãsise apartamentul în acea perioadã. (se vede cã sunt amatoare… trebuia sã mã gândesc cã a fugi de acasã la 3 ani pentru cã te obligã sã mãnânci supã nu e o rãzbunare îndeajuns de bunã încât sã functioneze) – http://darwinawards.com/darwin/darwin2005-04.html
 • La 28 mai 2004, un sofer de camion iesit la o bere cu prietenii a tinut neaparat sã le arate noua sa achizitie acestora: un stilou-pistol (aparent stilou, putea trage un singur foc de armã, la nevoie). Pentru a demonstra eficacitatea masinãriei, soferul si-a îndreptat stiloul spre cap si a tras… Surprinzãtor, stiloul era într-adevãr eficient! (wow,dude, where can I get one of those?! -p.s. asta îmi aminteste de faptul cã anul ãsta la sighisoara, o prietenã avea spray paralizant OZONE FRIENDLY) –http://darwinawards.com/darwin/darwin2004-16.html
 • La 2 noiembrie, o soferita de autobus a fost cuprinsã de nevoie fiziologice si a pãrãsit autobusul în grabã(avea 6 minute întârziere), lãsând motorul pornit si frâna netrasã. În drumul spre toaletã, trecând prin fata autobusului, soferita observã cã acesta se pune în miscare. Având timp sã se tragã din fata kilogramelor de fier care veneau înspre ea, soferita a hotãrât totusi sã întindã mâinile si sã încerce sã opreascã autobusul care era de 200 de ori mai greu decât ea. Fac pariu cã stiti care dintre cei 2 (camion vs. soferitzã) a câstigat. (sugar, spice and everything nice…oh, wait… I forgot the secret ingredient!)- http://darwinawards.com/darwin/darwin2004-05.html

Sper cã v-am fãcut curiosi si cã v-ati amuzat la fel de bine pe cât am fãcut-o eu citind cele de mai sus… Ah, and please do tell dacã mai gãsiti ceva chestii interesante sau funny pe site-urile astea 2, cã eu doar atât am apucat sã gãsesc (p.s. si la premiile Darwin din 2004 sunt si 2 români)

Reclame

12 răspunsuri so far »

 1. 1

  jock said,

  da de ce nu inventeaza nimeni nimica pentru zilele de luni, mai ales dimineata, pentru zilele post concediu, pentru zilele cand mai ai cinsute de mii, si numa poimaine e salarul etc etc…..?!!??!!?

 2. 2

  Utopian said,

  Pentru când nu mai ai tigari, pentru cand ti-e prea somn sa iesi din casa, etc… Eu zic sa ne punem pe inventat!
  Demult tot zic că I’m going to become rich and famos după ce o să inventez un medicament pe care dacă îl iei, te simti ca si cum ai fi dormit o noapte întreaga în cele mai bune conditii, pentru ca viata e prea scurt ca sa mai ai timp si sa dormi(colegii de faculta mi-au promis ca ma lasa sa experimentez medicamentul pe ei in sesiune). Jock, we could rule the world, muahahaha!:))

 3. 3

  Oanamaria said,

  hahahahaaaa! =)) cum le gasesti pe astea, nebuno? :))) ce-am mai ras!

 4. 4

  Utopian said,

  I don’t have to search for them… they just come to me:))

 5. 5

  Bursucu said,

  citind despre ignobel ma simt mai lipsit de umor decit de obicei. cine, adica, sint ei sa estimeze inutilitatea unei cercetari? de altfel, din cele pomenite aici, doar sunetul prin brinza mi se pare inutil – iar metoda de oprire a sughitatului, daca e infailibila, ar putea fi patentata! imi imaginez ce rapid s-ar imbogati oamenii din drepturile de autor…

 6. 6

  Andrei van Mészáros said,

  deci eu chiar fac o cercetare prin care vreau sa aflu di ce naiba, dupa ce scoate tot continutu` nazal, omu` face mucii bilutze si, in cele mai grave situatii le proiecteaza in frizura omului de langa. Partea cu bombardatu` o-ntzeleg, cu totii avem antipatii, da` partea cu tendintza spre sferoidizarea mucilor inca imi face noptile nedormite. Promit sa ma afirm indata ce aflu !

 7. 7

  Utopian said,

  tu nu estii că sfera este corpul cel mai perfect… si că omul tinde spre perfectziune?:))

 8. 8

  Bursucu said,

  a, exlicatia e mai putin metafizica: sfera are volumul maxim pentru o suprafata data. si suprafata hm! continutului nazal e lipicioasa: asadar, pentru a oferi lipiceala minima, trebuie sa o minimizam (pe ea, suprafata), framintind materialul pina la stadiul de bila.

  in plus, prin framintare, materialul din nas se impregneaza cu grasimi din piele si devine si mai putin lipicios.

 9. 9

  Bursucu said,

  scuze ca zdrobesc corola de minuni…

 10. 10

  Andrei van Mészáros said,

  io zic sa punem mana de la mana ( sau nas de la nas, na ! ) si sa facem cea mai mare bilutza de buci din istoria secretiilor moelate. Undeva pe la 10 m inaltzime. O asezam in tzentru bucurestiului, ne prindem de lamna in juru` ei ca la „Iepuras in iarba” si asteptam reactia. Poate, prin concentrare, vom chema o fortza care..sa ne lumineze si sa ne ..aduca la perfectiune. Trebuie sa ne mobilizam !

 11. 11

  Andrei van Mészáros said,

  *secretiilor nazale
  * ne prindem de mana
  ( tastatura-i buclucasa )

 12. 12

  Utopian said,

  OMG I love you guys! You are geniuses! Vă datzi seama că am fi singurii oameni de pe planetă care ar primi bani (de la Guiness Book) pentru că au făcut o formă sferoidă din muci… we’ve got to work together on this:))


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: