I know it’s not nice to pick on the retarded kids…but I just can’t help it:)

ad8b
–CAMPANIE DE SENSIBLIZARE A OPINIEI PUBLICE–

Nu shtiu câti dintre voi ati prins bancul ãla care circula pe net:

,,Fiul: Tatã, îmi cumperi un mobil hightech, 3G, cu USB, bluetooth cu camerã video, GPRS si cu aplicatii java si mp3?
Tatãl: Fiule, nu te-ai putea droga si tu ca ceilalti copii?!”

Eu încep în ultima vreme sã-i dau dreptate tatãlui… Nu stiu dacã vã mai amintitzi cum, dupã revolutie, tot tzãranul venit la oras se plimba cu casetofonul la maxim, pe stradã, la fel ca negrii ãia de prin Bronx… Nu conta ce muzicã mergea la casetofon, important era sã vadã lumea cã ei au…

Oamenii ãia au fost începutul curentului „cool”, continuat si azi, dupa câte reusesc sã-mi dau seama, de copiii lor, manelishtii, care emanã coolitate oriunde merg.

In cazul în care vã întrebatzi cum se recunosc oamenii ãstia atât de cool:
Bãietzii: au de obicei freze de punkeri, dar cu shuvitze tziclam(adicã roshu spre pink:))), tricouri rupte shi blugi sfâshiati, dar pe care scrie Kenvelo (cã nu mai e cool sã-tzi rupi blugii ca orice rocker de-ãla loser… acum dai bani ca sã-i cumperi gata ruptzi). De asemenea, poartã cercei mici cu diamante mari într-una dintre urechi (sau amândouã). Cerceii ãia sunt ca centurile de la karate: cine are 1, e începãtor într-ale manelelor, la 2 e deja versat shi la mai mult de 2, e deja un semi-zeu al manelelor(probabil cu titlu nobiliar, gen „regele/marchizul/contele/ducele manelelor”). Obligatoriu, e nevoie sã existe un ghiul pe deget sau mãcar o curea gen cele de la box, cu catarame mari, pe care scrie RICH.
Fetele: obligatoriu tocuri foarte înalte, decolteuri adânci, bluze fãrã buric shi fuste scurte(asta bineîntzeles, si iarna). De asemenea, indiferent de anotimp sau de orã, e nevoie sã ai ochelari de soare ca sã fii cool. Si nu eshti manelistã adevãratã, dacã nu ai o bluzã/geacã/fustã/pereche de pantaloni pe care sã scrie mare shi cu auriu:RICH… cã doar trebuie sã te asortezi cu bãietzii, nu?

Revenind la curentul cool, în ultima vreme mã simt din ce în ce mai asaltatã de tot felul de coolness-uri peste tot. Acum vreo doua sãptãmâni, a fost primul „incident”. Mergeam pe autobus shi 2 tzigãnci au urcat grãbite shi s-au pus lângã scaunul meu. Plictisindu-se, probabil, de drumul lung shi anevoios, shi-au scos telefoanele cu mp3 player shi au dat drumul la manele exact la mine în ureche. Deshi de la casetofon încoace, s-au inventat cãshtile, se pare cã nu eshti la fel de cool dacã nu aude tot troleul ce ascultzi tu pe telefonul tãu „cu tupeu”.

De atunci pãtzesc într-una faze de genul ãsta, si nu shtiu cum se face, cã cei cu mobile smechere se pun tot timpul pe lângã mine.

Oricum, faza de azi a pus capac: veneam din Mãnãshtur, spre Mãrãshti, shi pe scaunele de lângã mine se pun 3 tipi. Simt nevoia de a face o scurtã descriere, spre a vã încânta si pe voi cu bucuriile vietzii lumeshti: era beznã afarã, dar unul dintre ei avea pãrul dat meticulos cu gel pe spate shi o pereche enormã de ochelari de soare (probabil marca Bucci sau Dolce&Babanna), ashezatzi triumfãtor în vârful frezei. Al doilea avea geacã cu ‘Harrison’ (need I say more?:))) shi al treilea avea pantofi de lac, pantaloni de stofã, o geacã de piele pe care o pãzea cu pretzul vietzii shi un tricou cu ‘De puta madre’… cu un 69 mare între puta shi madre. In plus, totzi trei miroseau a parfum, consumat în cantitãtzi industriale, again, probabil ceva de marcã: Cristian Dihor, Adibas, Chelvin Clain…de-astea.

Cel mai înfipt dintre ei, îsi scoate telefonul, zicând:”Doar n-om sta pe uscat!”, shi porneshte maneaua cu „Un milion cu un milion fac mai multe milioane (nu conteazã câte, cã oricum nu shtii sã numeri)/ Unii-shi cumpãrã mashini, eu îmi cumpãr avioane”… bineîntzeles, pusã pe repeat, cã altfel nu te unge la suflet. Au ajuns la un moment dat sã urle unii la altzii, ca sã se audã peste melodia aia, dar nici gând s-o opreascã.
Tot tipul simpatic, cu telefonul, scoate o cola si bea cu sete (shtitzi voi reclama cu „Sete Coca-Cola de viatzã”), dupã care aruncã shmechereshte sticla pe jos si o loveste cu piciorul (sã nu se vadã cã e sub scaunul lui).

Sticla ajunge cumva sã se batã de piciorul meu si, ca orice om normal, mã uit cât de urât pot, în sperantza cã o sã aud mãcar ceva scuze. In schimb, tipul se uitã la mine, si, vãzându-mi, probabil, admiratzia din ochi, îmi zâmbeshte shi îmi face cu ochiul.
Inainte sã coboare, aruncã cu grijã si capacul sticlei pe jos si încep toti trei sã fredoneze ritmul.

Oare nu ar putea si ei sã se drogheze ca restul copiilor? Donez prenandez!!! Promit!!!

P.S. Pe aceastã cale fac un apel cãtre firmele de telefonie mobilã, sã nu mai vândã telefoane cu mp3 player manelishtilor, sau mãcar sã le vândã cu cãshti nedetashabile. Multzumesc anticipat.

Reclame

10 răspunsuri so far »

 1. 1

  splendorA said,

  fara numar, jupano

 2. 2

  Utopian said,

  mi se zice baroană… da’ te iert de data asta:))

 3. 3

  Zâna Carabină said,

  Boieroaicelor…

  luatzi tacsiuuullll!

 4. 4

  Utopian said,

  Am zis că-s baroană, nu printzesă!!:))

 5. 5

  Utopian said,

  Asta cu taxi-ul e echivalentul la aia cu: „N-avetzi pâine? Mâncatzi cozonac!!!”:))

 6. 6

  pol said,

  Kiddy shut up, ca pa tine o trebuit sa te convingem sa te sui in tacsi… u peasant :D

  Inca o chestie, cum cineva cu 3.5 mili salar, isi ia telefon de 23 ?!?!?! va zic eu cum, credit… dap si plateste 2 ani la el. Asta e clujeanul de rand nu are paine, nu ii place cozonacul… dar mananca pizza. Autobusul a fost un cosmar si pentru mine, batranei aia pisalogi, cocotele parfumate, ciocoflenderi dinastia cu telefoane… ptiu ze horror !!!

  Apropo, tre sa imi schimb telefoooonul :)

 7. 7

  Utopian said,

  Se iau shi credite pentru telefoane de-alea?=)) A trecut moda televizoarelor shi cuptoarelor cu microunde? Acum se iua credite pentru telefoane?:))

 8. 8

  sebi said,

  in primu rand: catarama trebuie sa scrie „sex”…
  pe urma.. cel mai trist lucru este ca nu ai cum sa le zici nimic. daca as fi fost in locul tau cat as fi vrut nu cred ca le-as fi putut zice ceva… si sa zic ca daca ma nu ma cobor la mintea lor.. poate.. dar poate ar fi trebuit. dar poate n-am zis nimic ca n-as fi vrut sa intru in prea mare cearta cu ei.. fiind trei.. si plus ca la un telefon vin 5 masini si asa mai departe…
  si asta este cel mai trist lucru, dupa parerea mea, ca nu le poti da una buna peste cap (in felu ala de sa-i vina mintea la cap)..
  iar in final… eu zic sa nu se drogheze… mai bine isi taie venele si gata… macar poate mai scapam de ei…

 9. 9

  Utopian said,

  Da’ ashtia nu shi-ar tăia venele… că vorbeam cu o colegă zilele astea: manelishtii nu au probleme existentziale, că nu stau să se gândească la nimic => dacă e să-shi taie venele, o să o facă doar oamenii de treabă care gândesc=> o să ajungem ca în filmul ,,Idiocracy”, o planetă de prosti

 10. 10

  sebi said,

  ar trebui sa incerce…


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: