Requiem for nature

7824

M-am hotarat sa merg la cabana, in Faget, singura, sa invatz acolo pt BAC. Eram fericita ca scap cateva zile de sirenele ambulantzelor si a celor de pe mashinile politistilor smecheri care vreau sa-shi faca loc prin trafic, de alarmele mashinilor, care se pornesc la 2 noaptea, de fiecare data cand vreo varbiutza ishi face nevoile pe mashina omului. Shtiam ca acolo e linishte shi nu aud decat pasarile.

Ok… ajunsa acolo, am inceput sa ma gandesc la cum era zona acum catziva ani… Era o poiana cu cateva case de lemn, aratand mai mult a sat, prin care caprioarele si iepurii treceau deseori. Acum, cateva vile cu etaj shi cu mansarda tronau triumfator in varful dealului, si inca vreo cateva erau in constructzie. Bineintzeles ca cele ce urmeaza a fi ridicate vor fi cu cate 2, 3, 4 etaje, ca doar tre sa aratam ca putem mai multe decat vecinul, ce naiba?!… Mi-am zis ca ashtept sa vina seara, si atunci stau la lumina lunii pe afara(curent nu este), si macar asha nu le mai vad…

Right… Vine seara shi observ ca tipii ishi bagasera curent. Pana aici totul ok, nu m-ar fi deranjat prea tare, dar unul dintre ei ishi luminase toata curtea cu nishte becuri de vreo 700, cã lumina ma orbea. Probabil ishi facuse pista de avioane omul, sa poata ateriza cu elicopterul cand vine de la vila lui din Malibu. Astept cu nerabdare sa vad Dunarea curgand prin fatza portzii, si pe el navigand cu iahtul (spanzurat de catarg). Ok, am zis ca o sa ma inviorez dimineatza, cand ma trezesc cu cantat de pasarele shi alea-alea… Ce m-a trezit? Traditionalele ‘Ba pula, vii odata?’ shi ‘Nu mai atinge scara, in pizda matii!’ ale muncitorilor din apropiere. Imi dau seama ca, odata incepute vilele, nu or sa se mai opreasca din construit si ca de acum incolo toate diminetzile mele aici vor fi la fel de pitoreshti.

Ajung sa ma intreb… Daca tot ai bani, de ce te mutzi intr-un loc fara curent, apa sau gaz? Doar ca sa aratzi ca potzi? Dupa care sunt nevoita sa afirm, citandu-l pe Camil Petrescu, ca ROMANII E DESHTEPTZI!

Reclame

2 răspunsuri so far »

  1. 1

    Horea G said,

    :),termin faculta si fac neste cotete in spatele blocului,nia langa Dunarea maiastra

  2. 2

    Utopian said,

    …ca tot ziceai tu ca de cand eshti mic vrei sa te faci constructor:)


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: